Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP traži od tužilaštva da ispita navode Belivuka o saradnji sa Vučićem i Vulinom - | K-013 Portal

SSP traži od tužilaštva da ispita navode Belivuka o saradnji sa Vučićem i Vulinom

stranka slobode i pravde, ssp, dragan djilas, veljko belivuk

Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je danas javno tužilaštvo da hitno ispita sve navode iz iskaza Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, osumnjičenih za više ubistava i druga teška krivična dela, o saradnji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom.

Iz te stranke su upitali zašto Belivukovi i Miljkovićevi iskazi ne bi bili „kredibilni izvor“ za tužilaštvo ako su po navodima SSP, navodi Darka Šarića iz 2014. godine o povezanosti tadašnjih čelnika policije sa njegovim klanom bili „toliko kredibilni da je čak i MUP formirao posebnu radnu grupu da to ispita, a na insistiranje specijalnog tužioca za organizovani kriminal“.

„Da li Vulin i Vučić više veruju Šariću, nego Belivuku? Ili se plaše da će ih istinitost iskaza Miljkovića i Belivuka oterati na više desetina godina u zatvor? Utoliko pre, jer su se Šarićevi navodi pokazali netačnim, ali su poslužili taman toliko da se smeni tadašnji vrh Uprave kriminalističke policije i dovede novi, za koji se ispostavilo da je saradjivao sa ubicama iz Ritopeka“, naveli su iz SSP.

Upozorili su nadležne tužioce da će, „ukoliko svojim nečinjenjem omoguće nekažnjavanje pojedinaca koji su pružali političku podršku Belivukovom klanu, svi do jednog odgovarati zajedno sa njima“.

„Na tužiocima je zakonska odgovornost i obaveza da štite gradjane Srbije od kriminalaca, što do sada nisu činili, već obrnuto, štitili su i time podržavali kriminalce“, ocenili su iz Stranke slobode i pravde.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.