Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP: Tužilaštvo da pokrene postupak zbog ispisivanja dece iz vrtića u Pećincima - | K-013 Portal

SSP: Tužilaštvo da pokrene postupak zbog ispisivanja dece iz vrtića u Pećincima

Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je danas tužilaštvo da pokrene postupak protiv nadležnih u predškolskoj ustanovi u Pećincima posle navoda da su pojedina deca ispisana iz vrtića jer su njihovi roditelji opozicioni aktivisti ili su učestvovali u nedavnim protestima poljoprivrednika.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić navela je u pisanoj izjavi da se sličan „skandal“ dogodio 2019. godine u Žitoradji kada je jedno dete „izbačeno iz vrtića jer je njen otac ‘lajkovao’ objave koje kritikuju vlast“.

„Matrica je ista: roditelji smatraju da su ove političke ‘kazne’ preko ledja najmladjih nalog partijskih funkcionera SNS za te opštine, a da ih direktori predškolskih ustanova samo sprovode“, dodala je Tepić u saopštenju.

Kako je navela, u Žitoradji su za takvo „obračunavanje preko dece“ roditelji ukazivali na poslanika SNS Darka Laketića, a u Pećincima na SNS poverenika Milorada Pantića Lukija koji je po tvrdnjama svedoka direktorki predškolske ustanove u tom mestu dostavio spisak dece koja bi trebalo da budu ispisana.

Roditelji dece koja su ispisana iz vrtića održali su ranije danas protest u Pećincima a podržalo ih je rukovodstvo Demokratske stranke (DS).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.