Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP: Umesto 642 miliona, Fruškogorski i Moravski koridor koštaće više od 1,5 milijardi evra - | K-013 Portal

SSP: Umesto 642 miliona, Fruškogorski i Moravski koridor koštaće više od 1,5 milijardi evra

fruskogorski koridor, moravski koridor, ssp, stranka slobode i pravde

Stranka slobode i pravde (SSP) upozorila je danas da će izgradnja Fruškogorskog i Moravskog koridora koštati „više od 1,5 milijardi evra“ umesto 642 miliona, što je kako su naveli, bilo predvidjeno predugovorom kog je Vlada Srbije, čiji je Aleksandar Vučić bio prvi potpredsednik, potpisala krajem 2012. sa izvodjačem radova iz Kine.

SSP je ocenila da Srbija uzima „skupe kineske kredite“ umesto da koristi bespovratna sredstva i „povoljne zajmove EU“.

„Umesto da ih grade naše gradjevinske firme, bez tendera ste ih dali kineskim i turskim. Umesto da 1. maja posetite srpske gradjevince, vi obilazite kineske radnike. Zato ne čudi što ste za devet godina zadužili zemlju više nego svi vaši prethodnici zajedno, što je srpska brza saobraćajnica sa 12,7 miliona evra po kilometru tri puta skuplja od hrvatskih i slovenačkih autoputeva i što svake godine 60.000 mladih napusti zemlju jer u ovakvoj Srbiji ne vidi budućnost“, naveli su iz SSP.

Radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora, autoputa od Novog Sada do Rume u dužini od 47,7 kilometara, počeli su danas a vrednost projekta je 606 miliona evra.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.