Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stamatović: Jedini legitimni posrednici u dijalogu mogu biti Vučić ili Porfirije - | K-013 Portal

Stamatović: Jedini legitimni posrednici u dijalogu mogu biti Vučić ili Porfirije

milan stamatovic, dijalog vlasti i opozicije

Lider Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da jedini legitimni posrednici u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima mogu biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh SPC Porfirije.

Stamatović je naveo da ni predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, "niti bilo koji drugi predstavnik zakonodavne i izvršne vlasti" ne mogu posredovati u predstojećem dijalogu jer, po njegovim rečima, ne nose puni legitimitet s poslednjih parlamentarnih izbora.

"Nakon prethodnih propalih dogovora vlasti i opozicije, u čijem su posredovanju učestvovale neke strane nevladine organizacije i predstavnici Evropskog parlamenta, ali i činjenice da zakonodavna i izvršna vlast, do sada nije ispunila niti jedan važan zahtev opozicije, uvereni smo da će predsednik Vučić koji, u skladu sa Ustavom, održava državno jedinstvo, svojim autoritetom pomoći da se postigne sporazum i ispoštuje sve ono što bude dogovoreno", ocenio je Stamatović a prenela Zdrava Srbija.

Dodao je da u slučaju da Vučić ne želi da učestvuje u dijalogu, treba zamoliti patrijarha SPC Porfirija da kao "ličnost koja ima nepodeljeni autoritet u narodu, pomogne u rešavanju tog važnog pitanja za našu zemlji i narod".

"Patrijarh Porfirije, još dok je bio vladika, aktivno je, na saboran i pomiriteljski način, učestvovao u dijalogu o temama koje su imale i svetovni karakter, a ujedno je bio i predsednik Republičke radiodifuzne agencije u vreme kada je RRA imala najbolje rezultate rada, što opravdava naš stav da je srpski patrijarh, nakon predsednika Vučića, najpogodniji da posreduje tokom pregovora vlasti i opozicije", naveo je Stamatović.

Ponovio je da u dijalogu nisu potrebni ni posrednici Evropskog parlamenta, navodeći da "stranci ne treba da budu uključeni u unutrašnja pitanja Srbije".

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Turnir FC 24 EA 460x600

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city