Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stošić: Ministar Udovičić dao 35.000 evra taksisti da obuči krojače - | K-013 Portal

Stošić: Ministar Udovičić dao 35.000 evra taksisti da obuči krojače

vanja udovicic, ds, demokratska stranka

Omladina Demokratske stranke (DS) saopštila je danas da su tokom prethodne godine velike sume novca iz budžeta, odnosno iz Ministarstva za sport i omladinu, otišle fantomskim ogranizacijama i da će o tome svakog dana javno postavljati pitanja ministru Vanji Udovičiću.

"Danas pitamo ministra kako je moguće da je na konkursu koji za cilj ima zapošljavanje mladih čak 4.180.840 dinara dato udruženju koje je osnovano tri dana nakon što je konkurs raspisan?", upitao je u saopštenju aktivista omladine DS Stefan Stošić.

U saopštenju se navodi da je zastupnik tog udruženja od 2006. godine preduzetnik koji se bavi taksi prevozom u Sjenici, a da je njegovo udruženje registrovano za "edukaciju mladih za rad u tekstilnoj industriji pre svega proizvodnje odevnih predmeta".

"Tražimo od ministra Udovičića da nam obasni na koji način je neko ko se već 15 godina bavi taksi prevozom, obučio mlade krojačkom zanatu? I zahtevamo od njega da javnosti dostavi tačne podatke koliko mladih je putem ovog udruženja obučeno i zaposlilo se, kao i sa kolikim primanjima", naveo je Stošić.

Omladina DS istakla je da su dodeljena budžetska sredstva novac gradjana Srbije koji imaju puno pravo da pitaju kako je on potrošen.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.