Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tači: Međusobno priznanje da bude prva tačka obavezujućeg sporazuma sa Srbijom - | K-013 Portal

Tači: Međusobno priznanje da bude prva tačka obavezujućeg sporazuma sa Srbijom

Hašim Tači, obavezujući sporazum, Međusobno priznanje Srbije i Kosova

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je danas da bi međusobno priznanje trebalo da bude prva tačka u sveobuhvatnom pravno obavezujućem sporazumu sa Srbijom.

Posle sasatanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Kosova i Srbije, Miroslavom Lajčakom, Tači je rekao da bi posle priznanja, druga pitanja u odnosima Beograda i Prištine postala lakša.

„Samo uzajamno priznanje sa standardima postavljenim u okviru eventualnog sporazuma, može biti dobra i jedina prilika koja garantuje stabilnost u regionu, dobrosusedstvo naše dve zemlje i evropsku budućnost Kosovu i Srbiji”, rekao je Tači novinarima u Prištini.

Lajčak od juče na Kosovu s političkim liderima i predstavnicima civilnog društva razgovara o napretku od obnavljanja dijaloga u julu, te o narednim koracima u pregovorima o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine.

On se sastao s Tačijem, premijerom Avdulahom Hotijem i s predsednicom Skupštine Vjosom Osmani, a danas će razgovarati i s liderima političkih partija.

Lajčak će sutra u Beogradu o nastavku dijaloga razgovarati s najvišim zvaničnicima Srbije.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Turnir FC 24 EA 460x600

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city