Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tači: Međusobno priznanje da bude prva tačka obavezujućeg sporazuma sa Srbijom - | K-013 Portal
Hašim Tači, obavezujući sporazum, Međusobno priznanje Srbije i Kosova

Tači: Međusobno priznanje da bude prva tačka obavezujućeg sporazuma sa SrbijomPredsednik Kosova Hašim Tači ocenio je danas da bi međusobno priznanje trebalo da bude prva tačka u sveobuhvatnom pravno obavezujućem sporazumu sa Srbijom.

Posle sasatanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Kosova i Srbije, Miroslavom Lajčakom, Tači je rekao da bi posle priznanja, druga pitanja u odnosima Beograda i Prištine postala lakša.

„Samo uzajamno priznanje sa standardima postavljenim u okviru eventualnog sporazuma, može biti dobra i jedina prilika koja garantuje stabilnost u regionu, dobrosusedstvo naše dve zemlje i evropsku budućnost Kosovu i Srbiji”, rekao je Tači novinarima u Prištini.

Lajčak od juče na Kosovu s političkim liderima i predstavnicima civilnog društva razgovara o napretku od obnavljanja dijaloga u julu, te o narednim koracima u pregovorima o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine.

On se sastao s Tačijem, premijerom Avdulahom Hotijem i s predsednicom Skupštine Vjosom Osmani, a danas će razgovarati i s liderima političkih partija.

Lajčak će sutra u Beogradu o nastavku dijaloga razgovarati s najvišim zvaničnicima Srbije.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.