Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tadić: Situacija na severu Kosova je direktna posledica interesa Vučića i Kurtija - | K-013 Portal

Tadić: Situacija na severu Kosova je direktna posledica interesa Vučića i Kurtija

boris tadic, kosovo

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je danas da je situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak "direktna posledica interesa" koji se tiču predizbornih kampanja premijera Kosova Aljbina Kurtija (Albin) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a nimalo interesa običnih ljudi.

"Suština ove situacije je upotrebna vrednost ovog spora i ljudi na prelazima u svrhu uspeha Kurtija na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Vučića na parlamentarnim i predsedničkim u Srbiji", rekao je on za list Danas.

Tadić je kazao da on, lično, ne bi dopustio da pitanje automobilskih tablica ostane nerešeno, ako to Srbiju dovodi u nepovoljnu poziciju i drugoj strani ostavlja prostor za akciju, koju je putem specijalnih kosovskih policijskih jedinica ROSU izveo Kurti.

"Ne bih upotrebio vojsku zbog spora oko automobilskih tablica, a posebno ne bih naš narod plašio novim pogromom. To je sramno i kukavički", dodao je on.

Tadić, koji je nekada bio predsednik Srbije, rekao je da bi Vučić trebalo da razgovora sa ljudima koji donose odluke, a ne sa ambasadorima i drugim posrednicima, pošto to ne donosi nikakav rezultat već doprinosi "sebičnim interesima Vučića i Kurtija".Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.