Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tadić: Vučić koristi vanredno stanje za ukidanje slobodnih medija i demokratije - | K-013 Portal

Tadić: Vučić koristi vanredno stanje za ukidanje slobodnih medija i demokratije

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić zabrinut je da mere Vlade Srbije nemaju za cilj samo zaštitu građana i zdravstvenog sistema od koronavirusa, već da sadašnji predsednik Aleksandar Vučić želi da uvođenje vanrednog stanja iskoristi u političke svrhe.

„Plašim se da se tokom vanrednog stanja, korak po korak, ojačava autoritarni kurs Vučićeve vlasti“, ocenio je Tadić.

Kako prenosi SDS, on je za nemački list Tagespigl ukazao na mogućnost da Srbija napusti atmosferu orijentacije prema EU i da se, u ovoj izolaciji, navikne na potpuno novu atmosferu. Tadić je upozorio da je ova situacija je pravi raj za autoritarne režime, jer koriste krizu za ukidanje javne debate.

„U Srbiji je uhapšena novinarka samo zato što je izveštavala o lošem stanju u jednoj bolnici u Novom Sadu. Namera vlasti je jasna - ko izveštava o problemima, biće sankcionisan“, predočio je predsednik SDS.

Tadić je podsetio da u Srbiji danas postoji samo nekoliko nezavisnih medija, ali nijedan sa nacionalnom frekvencijom, ali je za takvo stanje demokratije indirektno je optužio i neke šefove evropskih država.

„Mnogi od njih podržavaju Vučića zbog obećanja da će biti servilan po pitanju rešavanja kosovskog problema i jer on po pitanju Kosova čini ono što bivša demokratska vlast iz uverenja nije želela“, objasnio je Tadić.

„Vučić je istovremeno takvu poziciju iskoristio za ukidanje slobode medija i demokratskih standarda. Mi danas ne živimo u demokratiji u kojoj smo živeli pre 2012. godine“, zaključio je Tadić.

(Fonet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS