Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tepić Zorani Mihajlović: Vaša kadrovska politika smrtonosna i za EPS i za Srbiju - | K-013 Portal

Tepić Zorani Mihajlović: Vaša kadrovska politika smrtonosna i za EPS i za Srbiju

marinika tepic, ssp, stranka slobode i pravde

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić odgovorila je ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović da se poziva na 20 godina iskustva u energetici, ali da je, kako je rekla, njeno realno znanje o energetici veoma skromno.

"Prvo, nije tačno to što ste naveli "da EPS još nije odvojio svoje delatnosti" i da je to osnova vaše "nove reforme". Da vas informišem da, za razliku od Srbijagasa, EPS je još pre pet godina razdvojio svoje delatnosti u skladu sa važećim Zakonom o energetici, a takođe i u skladu sa Trećim energetskim paketom Evropske unije. Smešno mi je da vas ja tome moram podučiti, jer kao bivši ministar energetike ni danas o tome pojma nemate, iako bi trebalo da znate mnogo više i od mene", navodi Tepić.

Ona je poručila ministarki da "brka" pojmove.

"Izdvajanje distributivne delatnosti ne znači da EPS ne može da bude vlasnik te iste distribucije. To je u skladu sa važećom regulativom Evropske unije, kao što je u skladu i sa važećim Zakonom o energetici Srbije. Pogledajte u Evropi koliko elektroprivreda je "vertikalno integrisanih", tj. u svojoj organizaciji imaju i proizvodnju i distribuciju električne energije i odlično posluju, za razliku od vas koja želite da rasparčate EPS. Jedino, za razliku od EPS-a, te kompanije su veoma profitabilne, a naš EPS je gubitaš ne zbog "odvajanja delatnosti distribucije", vec zbog vaše Srpske napredne stranke koja katastrofalno upravlja EPS-om", kaže potpredsednica SSP.

Tepić kaže da stoji iza tvrdnje da, kako je navela u saopštenju, "lažni direktor EPS-a ne može uspešno da vodi reformu EPS-a".

"Da je on to znao, ne bi od profitabilne kompanije ponovo napravio gubitaša. Niti vi, sa ovakvim neznanjem o energetici, možete uspešno voditi ovaj sektor. To je sve dokaz da je vaša kadrovska politika smrtonosna i za EPS i za Srbiju. Pogledajte završne račune EPS-a, ako još niste stigli da se upoznate sa poslovanjem EPS-a. Ja sam se već dobro upoznala sa poslovanjem EPS-a i kako je novac razlivan na firme rođenog brata premijerke Brnabić, pa rođenog brata ministarke Kisić Tepavčević, pa predsednika FSS Kokeze, pa huliganskih grupa, dok EPS grca u gubicima, a sada je plan SNS i da desetine hiljada radnika ostavi bez posla", navela je Marinika Tepić.

(N1)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.