Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vuletić osniva novu stranku Crno na belo - | K-013 Portal

Vuletić osniva novu stranku Crno na belo

Vladimir Vuletic

Profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vuletić najavio je u Leskovcu formiranje nove političke organizacije koja će se, kako je rekao, boriti za pravnu i pravednu državu.

On je rekao da će procedura oko registracije biti završena za nekoliko dana, posle čega će Pokret "Crno na belo", kako će se zvati ta organizacija, početi sa formiranjem gradskih i opštinskih odbora širom Srbije.

"Očekujem da jedan od prvih i jačih odbora bude upravo u Leskovcu. Već sam obavio neke razgovore sa nekim od svojih prijatelja oko toga, a nijedan od njih nema političku prošlost", kazao je Vuletić.

On je istakao da će cilj nove političke organizacije biti pravedna Srbija i insistiranje na institucijama i njihovom dignitetu, na istini i pravdi, a naglasio je da je pokret je antirežimski, ali podjednako udaljen i od stavova, delanja i ponašanja "takozvane srpske opozicije".

Ovo je pokret koji će najviše ličiti na ono što su projektovali studenti na protestima 1996. godine, kada su program definisali sa "Ne desno, ne levo, već pravo, ne bezakonje već pravo" i pokušaćemo da građanima ponudimo program koji se može svesti na poruku da je jedino pravna država garant za sve, kazao je Vuletić.Bivši potpredsednik Fudbalskog kluba "Partizan" naveo je da se protiv njega već pet meseci vodi hajka zbog toga što je počeo da govori o stvarima koje su izuzetno značajne za našu državu, a tiču se nipodaštavanja vladavine prava i nezakonitog ponašanja koje ne služi na čast nosiocima izvršne vlasti i najviših organa vlasti.

"Nisam pedofil, nisam prijatelj Veljka Belivuka, nisam jeo ljudske ćevape, nisam zločinac, niti sam ikada učinio bilo kakvo krivično delo, a od tužilaštva sam tražio da sve optužbe protiv mene ispita i ako proceni da ima potrebe da pokrene postupak, jer se sve optužbe protiv mene svode na medijske napise prorežimskih glasila", rekao je Vuletić.

Na pitanje zašto ranije nije počeo da govori o kršenju zakona i prava ljudi, već je to počeo da radi kada je lično prozvan, Vuletić je rekao da je "oduvek inisistirao na potrebi da se javno govori o krimalu, iako izgleda da je sve vreme ćutao".

"Nisam mogao da se bavim politikom dok sam bio potpredsednik Partizana, ali sam i tada govorio o kriminalu u sportu i slao poruku da je to refleksija stanja u državi. Kad sam napustio Partizan, rešio sam da se bavim politikom, ali i da istovremeno branim i Partizan i pravnu državu", rekao je on.

Što se navijačke grupe koja je optužena za kriminalne radnje tiče i toga da li je moguće da niko u rukovodstvu Partizana to nije znao, Vuletić je rekao da je istraga pokazala da se nikakvi zločini nisu desili na stadionu. Interesantno je, dodao je, da je na stadionu Partizana pronađeno 96 grama marihuane i tri grama kokaina, a da su u istom danu nađeni oružje i droga na stadionu Crvene zvezde, ali se ne zna u kojim količinama.

(FoNet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.