Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zavetnici: Bolji uslovi za male i srednje preduzetnike - | K-013 Portal
zavetnici, milica djurdjevic stamenkovski, milica, djurdjevic, stamenkovski, izbori 2020, politika, najnovije vesti

Zavetnici: Bolji uslovi za male i srednje preduzetnikeNosilac izborne liste Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da država mora da pruži podršku malim i srednjim preduzetnicima i istakla da oni moraju imati bolje uslove od stranih investitora.

"Razvoj i podsticaj malim i srednjim preduzećima je preduslov opstanka i stabilnosti takozvane srednje klase, koja je poslednjih decenija podnela najveći teret ekonomskog porobljavanja", rekla je Đurđević Stamenkovska u razgovoru s građanima u beogradskom naselju Borča.

Kakio se navodi u saopštenju stranke, Zavetnici ukazuju na to da mala i srednja preduzeća zapošljavaju oko 65 odsto ljudskih resursa i učestvuju u BDP-u Srbije sa oko 55 odsto.

Đurđević Stamenkovski je dodala da su “i prethodna i aktuelna vlast pretvorile građane Srbije u jeftinu radnu snagu, koju eksploatišu strani investitori”.

"Zalažemo se za amnestiranje od plaćanja poreza (grace period) za nova mikro i startap preduzeća u prvoj godini poslovanja. Ove mere bile bi kompatibilne sa merama očuvanja srpskog sela, sprečavanja odliva mladog stanovništva u inostranstvo i borbu protiv bele kuge. To je suština ekonomskog patriotizma", poručila je Milica Đurđević Stamenkovski.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.