Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Žiofre: Nije vreme za jačanje veza sa Rusijom - | K-013 Portal

Žiofre: Nije vreme za jačanje veza sa Rusijom

zofre, rusija

Ovo nije vreme za jačanje veza sa Rusijom, izjavio je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre.

On je ocenio da je sporazum koji je Srbija potpisala u Njujorku sa Rusijom poslao potpuno suprotnu poruku od one na kakvu EU računa.
 
"Ne smemo da zaboravimo da Rusija vodi agresiju protiv Ukrajine već sedam meseci i pojačava tu kampanju mobilizacijom 300.000 ljudi,  organizovanjem nelegalnih referenduma o otcepljenju delova Ukrajine, kao i da preti upotrebom oružja masovnog uništenja", ukazao je Žiofre.
 
On je rekao da je agresija na Ukrajinu napad na međunarodno pravo, na vrednosti i na stabilnost Evrope, dodavši da se svakako računa da će "Srbija biti pouzdan partner EU na promociji naših vrednosti i zajedničke politike bezbednosti".
 
"Ovo nije vreme za jačanje veza sa Rusijom i taj sporazum koji je potpisan poslao je potpuno suprotnu poruku, bez obzira na to što je (Srbija) rekla da neće priznati rezultate referenduma koje Rusija organizuje", rekao je Žiofre.
 
On je naglasio da je važno da Srbija želi da postane deo EU i da na tom putu mora da se postepeno uskladi sa svim standardima i vrednostima EU, uključujući tu i spoljnu politiku, odnosno uvođenje sankcija Rusiji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.