Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zukorlić: Znaju se tarife za presude, Ministarka: Podnesite prijavu - | K-013 Portal

Zukorlić: Znaju se tarife za presude, Ministarka: Podnesite prijavu

muamer zukorlic

U raspravi o izboru republičkog javnog tužioca i izmenama zakona iz oblasti pravosudja, poslanici su najavili podršku predlozima, ali i kritikovali dosadašnji rad sudova i tužilaštava.

Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić izjavio je da nema ozdravljenja društva bez punog ozdravljenja pravosudnog sistema.

Zukorlić je ukazao na slučajeve iz Sandžaka koji su uznemirili javnost, a u vezi su sa pravosudnim sistemom. To su ubistvo jednog policajca u Tutinu gde je gradjanin koji je optužen, osudjen na najtežu kaznu.

"Dešava se drugi slučaj 2017. godine isto u Tutinu kada je policajac ubio gradjanina", rekao je Zukorlić i naveo da je policajac dobio pet godina zatvora, pa se postavlja pitanje da li policijski život vredi šest puta više od života običnog gradjanina.

Kao treći slučaj Zukorlić je podsetio da je mladić Bakan Ernad "zbrisan" na pešačkom prelazu u Beogradu 2019. godine, a da su se do sada desile samo predistražne radnje.

Poslanik je dodao da se zna ko kojeg advokata angažuje i da se "tačno znaju tarife koliko košta koja presuda".

Ministarka pravde maja Popović odgovorila je da za prva dva slučaja treba tačno znati šta je kome stavljeno na teret, da li je reč o odbrani i da su takva pitanja delikatna.

"Ako vi imate saznanje da se odredjeni predmeti mogu kupiti, ja vas molim da podnesete krivičnu prijavu", rekla je ministarka.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.