Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ČIST BEOGRAD - ČISTA POBEDA: Kompanija Meridian i studenti FON-a nastavili veliku ekološku akciju i ULEPŠALI PRESTONICU! - | K-013 Portal
meridian, cist beograd

ČIST BEOGRAD - ČISTA POBEDA: Kompanija Meridian i studenti FON-a nastavili veliku ekološku akciju i ULEPŠALI PRESTONICU!Kompanija Meridian i ovog puta nastavlja sa akcijom očuvanja prirode i zaštite životne sredine. U saradnji sa Savezom studenata Fakulteta organizacionih nauka, kompanija Meridian je sprovela akciju čišćenja i uklanjanja otpada na teritoriji glavnog grada.

Akcija pod nazivom „Čist Beograd-Čista pobeda“, obuhvatala je čišćenje, sortiranje i uklanjanje otpadnog materijala na ukupno pet lokacija u Beogradu, među kojima su: Ada Ciganlija, Banjička šuma, Zvezdarska šuma, Savski kej i Košutnjak.

Sam značaj ove akcije koju je kompanija Meridian sprovela sa studentima FON-a ima višestruku primenu koja se ogleda u kolektivnom delovanju mladih u cilju očuvanja prirode i potrebi da se ona ulepša, očisti i uredi, kao i podizanju  svesti među ljudima o tome gde sve završava otpad ako ga pravilno ne odlažemo.

 - Kompanija Meridian nakon uspešne saradnje sa Ministarstvom zaštite životne sredine nastavlja akcije u domenu ekologije. U saradnji sa Savezom studenata Fakulteta organizacionih nauka očistili smo pet opština u gradu Beogradu. Ovo je samo početak saradnje studentima koji su se okupili u velikom broju i potrudili se da ova akcija poprimi novi značaj – rekao je Damjan Stamenković, head of Global CSR kompanije Meridian.

Uključivanjem i saradnjom sa mladima, u ovom slučaju sa studentima, Meridian želi da podstakne i ukaže na značaj njihovog angažovanja u očuvanju prirode i kvaliteta životne sredine.

meridian, cist beograd

- Akcija je prošla fantastično. Veoma smo zadovoljni na odzivu studenata iz naše organizacije. U narednom periodu, nastavićemo sa sličnim akcijama jer nam je pre svega cilj da podignemo svest mladima o značaju zaštite životne sredine, ali i o društveno odgovornom poslovanju kompanije Meridian koja se vodi istim vrednostima kao i naša organizacija – istakla je Natalija Nenadović, predsednik tima za kooperativne odnose.

Ovo je inače samo jedna u nizu akcija koje zajedničkim snagama sprovode Meridinanbet i Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka.

Podsećamo, kompanija Meridianbet je već u martu mesecu ove godine započela veliku ekološku kampanju na teritoriji cele zemlje koja obuhvata ozelenjavanje javnih površina u brojnim gradovima i opštinama Srbije.

Prva lokalna samouprava koja je bila deo ovog velikog ekološkog karavana je opština Bela Crkva, kojoj je kompanija Meridian donirala 133 sadnica lipe. Zatim, usledila je opština Kikinda koja je zasadila 133 sadnica crvenolisne šljive i kelreuterije, da bi u Bačku Palanku stiglo 200 sadnica lipe i javora, a „pozeleneo” je i Novi Sad sa likvidambarima.

Ideja kompanije Meridian je da nastavi sa akcijama koje imaju za cilj aktivno uključivanje predstavnika raznih gradskih i opštinskih institucija, privredne subjekte, organizacije civilnog društva, javne ličnosti i sve one koji svojim aktivnim delovanjem mogu uticati da Beograd i Srbija postanu lepša mesta za život.

ZELENA AGENDA

Serija društveno odgovornih projekata i aktivnosti Meridiana više od dve godine ne zaustavljaju se niti jednog jedinog dana. Veliki projekat pošumljavanja Srbije deo je Meridianove kompanijske “zelene agende”, koja još od 2020. na svim uplatnim mestima u Srbiji i regionu koristi najsavremenije prečišćivače vazduha, konstruisane u skladu sa Direktivom EU 125/2009 o uslovima kvaliteta vazduha u zatvorenim prostorijama i najvišem eko-standardu na celom kontinentu - CEN 14511.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.