Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website FMP I MERIDIAN U BORBI PROTIV RAKA DOJKE: Za kraj oktobra - najvažnija poruka: Ovaj meč ti dobijaš! (FOTO) - | K-013 Portal
meridian, fmp meridian

FMP I MERIDIAN U BORBI PROTIV RAKA DOJKE: Za kraj oktobra - najvažnija poruka: Ovaj meč ti dobijaš! (FOTO)Košarkaški klub FMP Meridian i kompanija Meridian udružili su snage i poslali važnu poruku o prevenciji i zdravlju!

Oktobar se, kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, obeležava širom sveta, kako bi se skrenula pažnja na visoku rasprostranjenost ovog oboljenja.

Cilj obeležavanja ovog datuma je podizanje svesti javnosti o značaju prevencije, pravovremenih pregleda i ranog otkrivanja problema, a akciji podrške u borbi protiv raka dojke priključili su se i košarkaški klub FMP Meridian i kompanija Meridian.

Brojke su zabrinjavajuće – kancer dojke predstavlјa vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), u svetu se godišnje registruje oko

2.260.000 obolelih žena, dok od iste bolesti svake godine umre preko pola miliona njih!

Iz tog razloga i u cilju podsećanja i podizanja svesti javnosti, mesec oktobar proglašen je Međunarodnim mesecom borbe protiv ove opake bolesti, te je već nekoliko godina unazad "obojen" u roze. U to ime, ista boja našla se i u "FMP dvorani" ovog vikenda, tačnije na utakmici FMP Meridiana i podgoričke Budućnosti.

meridian, fmp meridian

Kao društveno odgovorni klub i kompanija, FMP i Meridian priključili su se akciji, u željji da motivišu, da podignu svest javnosti o ovom problemu, kao i pruže podršku ženama koje se već bore sa kancerom dojke.

Snažnom i jasnom porukom "Ovaj meč ti dobijaš", FMP Meridian i kompanija Meridian udružili su snage i pružile podršku našim ženama, majkama, devojkama, sestrama, koleginicama...

Podrži žene iz svog okruženja, podseti ih da je preventiva najbolji lek.

Zajedno smo u ovome - zato što vas volimo.

FMP I MERIDIAN - UDRUŽENIM SNAGAMA DO ZAJEDNIČKOG CILJA

Od početka saradnje, koja je donela sjajne rezultate u sportskim okvirima, košarkaški klub FMP Meridian i kompanija Meridian, sproveli su nekolicinu zajedničkih akcija sa jednim ciljem - pomoći onima kojima je pomoć neophodna.

Kraj 2021. godine obeležen je na sjajan način - pružanjem pomoći najmlađim sugrađankama, Lani i Lenki. Meridian i FMP spoveli su zajedničku akciju sa istim ciljem - da se prikupi novčana pomoć za devojčice koje se bore za lepše i srećnije detinjstvo. Veliku podršku dobile su od igrača FMP Meridiana i Crvene zvezde, kao i od navijača sa tribina, kojih je bilo oko 2.000. Sav prihod od prodaje ulaznica, kao i novac iz kutija za donacije idu na njihovu adresu, a kompanija Meridian je svaku trojku postignutu na ovoj utakmici nagradila sa po 20.000 dinara. U ovoj zajedničkoj akciji prikupljeno je preko pola miliona dinara, koje će otići u ruke porodica Anđelković i Stefanović.

 

Početak nove sezone doneo nam je i Meridian kvalifikacioni turnira za FIBA Ligu šampiona, na kojem je učešće uzeo i FMP, dok je kompanija Meridian još jednom pokazala zašto važi za društveno odgovornu kompaniju. Ovog puta ova kompanija spojila je sport i humanost, a u novoj akciji prikupljeno je 500.000 dinara, kojima je pružena pmoć Društvu MNRO “Čigra", školi za slepu i slabovidu decu “Veljko Ramadanović”, zatim "Ligi budućih šampiona", te opštini Gračanica na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.