Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Abazović: Sudije Ustavnog suda biće izabrane krajem januara, početkom februara - | K-013 Portal

Abazović: Sudije Ustavnog suda biće izabrane krajem januara, početkom februara

tanja fajon, milo đukanović

Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je u danas da veruje da će parlament tokom nedelje početi sa intervjuima kandidata za sudije Ustavnog suda i da se očekuje da se krajem januara ili početkom februara izglasaju sudije Ustavnog suda

"Fokus međunarodnih partnera i svih političkih aktera u narednih 15 dana treba da bude izbor sudija Ustavnog suda", kazao je Abazović posle sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Slovenije Tanjom Fajon, koja danas boravi u Crnoj Gori, prenela je RTCG.

Što se tiče Vlade ona svoju politiku izražava na najbolji mogući način, naveo je Abazović i dodao da je sada na parlamentu da što pre dovede svoje odluke do kraja.

Na konferenciji za novinare Abazović je kazao da Crna Gora želi da izgrađuje mostove prijateljstva sa svim državama, a da su tema sastanka bile rasplet situacije vezane za Ustavni sud i političke prilike.

"Ponovljene su ranije poruke. Imamo 27 prijava za Ustavni sud, verujem da će parlament završiti tu proceduru. Očekivanje je da krajem januara ili februara imamo sednicu na kojoj će se birati sudije. Fokus svih aktera treba da bude da izaberemo sudije", rekao je Abazović.

Fajon je kazala je da je podrška Evropske unije i dalje snažna i da se od Crne Gore očekuje da isporuči rezultate i završi proces izbora sudija Ustavnog suda i obezbedi uslove za nesmetano funkcionisanje institucija i održavanje predstojećih izbora, navodi se u objavi na Telegram kanalu Abazovića.

"U Crnu Goru dolazimo kao prijatelji", zaključila je Fajon.

Ovo je njena druga poseta Crnoj Gori u poslednjih mesec dana.

Ona je, zajedno sa saveznim ministrom za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksanderom Šalenbergom boravila u Crnoj Gori 21. decembra.

Tada su Fajon i Šalenberg upozorili da bi EU mogla u januaru ili februaru da razmatra zaustavljanje pregovora sa Crnom Gorom ako se ne osposobi Ustavni sud.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.