Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Centralna izborna komisija: Sve spremno za izbore na severu KiM - | K-013 Portal
cik, kosovo, izbori

Centralna izborna komisija: Sve spremno za izbore na severu KiMPredsednik Centralne izborne komisije Krešnik Radonići izjavio je da je sve spremno za vanredne izbore koji se sutra organizuju u četiri opštine na severu Kosova i Metohije Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

Radonići je pozvao građane na severu Kosova i Metohije da iskoriste svoje glasačko pravo i na taj način, kako je rekao, "izaberu svoje legitimne predstavnike i izgrade demokratske institucije".

Na izborima u četiri opštine na severu KiM, od 10 kandidata za gradonačelnike iz srpske zajednice je samo kandidatkinja za predsednicu opštine Zvečan Slađana Pantović.

Kandidati u izbornoj trci su Mitrovačka građanska inicijativa, Demokratska partija Kosova, Pokret Samoopredeljenje, kao i nezavisni kandidati.

Glasanje će se u 13 biračkih mesta održavati u kontejnerima koji su pre nekoliko dana dopremljeni u blizinu opština na severu Kosova i Metohije.

Srpska lista koja je do sada dobijala najveće poverenje birača na severu odlučila je da bojkotuje izbore jer Priština nije ispunila uslove zbog kojih su Srbi napustili kosovske institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.