Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Četiri crnogorska ministra pod policijskom zaštitom - | K-013 Portal

Četiri crnogorska ministra pod policijskom zaštitom

crnogorski ministri pod policijskom zastitom

Pod policijskom zaštitom za sada su četiri crnogorska ministra - ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović i ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, saopšteno je Dnevnim novinama iz Uprave policije Crne Gore.

U odgovoru se ne pominje da li je policijsku zaštitu dobila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, koja je pre dva dana prijavila policiji da je na privatnu mejl adresu dobila poruke preteće sadržine, prenosi portal CdM.

Shodno vladinoj Odluci o dopunama Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbeđuje Uprava policije, od 28. januara proširen je krug obavezno štićenih ličnosti, tako što se kao obavezno štićena ličnost određuje i potpredsednik Vlade Crne Gore.

"Pored toga, imajući u vidu da bezbednosna procena stepena ugroženosti koju propisuje važeća odluka zavisi od Agencije za nacionalnu bezbednosti i za koju je praksa ukazala da traje izuzetno dugo, ali i o podacima kojima raspolaže Uprava policije, predviđen je izuzetak da Vlada može, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, da odredi da se obezbede i druge ličnosti, objekti i prostori na osnovu podataka i saznanja iz nadležnosti policije, privremeno, do dobijanja bezbednosne procene stepena ugroženosti", saopšteno je tada iz Vlade.

Ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić dobila je 24-časovnu policijsku zaštitu od 15. februara.

Policija je krajem decembra prošle godine, zbog ugrožavanja sigurnosti Bratićeve, uhapsila I. D. (49), koji je nekoliko dana ranije ometao kretanje službenog vozila Ministarstva i pretio ministarki, koja je tada kazala da se oseća ugroženo, zbog čega je i dobila policijsku zaštitu.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.