Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crna Gora donosi protokol o letovanju - | K-013 Portal

Crna Gora donosi protokol o letovanju

protokol o letovanju crna gora

Vlada Crne Gore doneće uskoro detaljan protokol kojim će biti definisane epidemiološke mere za hotelijere, ugostitelje i turiste tokom predstojeće letnje sezone, a o njima će svi biti obavešteni putem medija, izjavila je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković-Marković.

Ona je istakla da će tim protokolom, između ostalog, biti definisano šta se dešava u slučaju ako se gost zarazi virusom korona, kome se javlja i ko snosi troškove lečenja.

"Na taj način obezbedićemo sigurnost i bezbednost svakog gosta, a bezbednost i epidemiološka situacija su nam na prvom mestu i na tome ćemo intenzivno raditi u narednih nekoliko nedelja", rekla je Tripković-Marković u Baru novinarima iz Srbije.

Pored toga, ona navodi da je Crna Gora od Svetskog saveta za turizam dobila na korišćenje oznaku "safe travel", zato što, kako kaže, ispunjava određene epidemiološke standarde.

Dodala je i da je trenutno u procesu komisijski pregled svakog hotela, restorana i turističke organizacije u Crnoj Gori u kojoj meri svako od njih poštuje te standarde.

"Ukoliko su ti standardi zadovoljavajući, oni će dobiti oznaku sejf travel, a i periodično ćemo kontrolisati da li se standardi poštuju", objasnila je Tripković-Marković.

Izrazila je nadu da će u Crnoj Gori uskoro biti završena i kampanja vakcinacije i zahvalila Srbiji što je deo građana Crne Gore vakcinisan dozama koje je donirala.

"Što se tiče bezbednosne situacije, mislim da ćemo biti baš u dobroj poziciji", zaključila je Tripković-Marković.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.