Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crna Gora: Otvorena istraga protiv Đukanovića, sumnja se na pranje novca - | K-013 Portal

Crna Gora: Otvorena istraga protiv Đukanovića, sumnja se na pranje novca

pranje novca, milo djukanovic

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović ponovo je otvorio istragu povodom krivične prijave protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i još nekoliko osoba.

Istraga je otvorena zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca.
 
 
Novović je ponovo otvorio izviđaj povodom krivične prijave koju je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnela tužilaštvu 4. februara 2019. godine protiv Đukanovića, predsednika Atlas grupe Duška Kneževića, Duška Bana, Željka Mihailovića i bivšeg direktora Uprave za sprečavanje pranja novca Predraga Mitrovića, potvrdio je Televiziji Crne Gore portparol Specijalnog tužilaštva
Vukas Radonjić.
 

Tu krivičnu prijavu odbacio je Novovićev prethodnik Milivoje Katnić, koji je 19. jula prošle godine obavestio MANS da nijedan od ljudi koje sumnjiče nije počinio nijedno krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Portal "Libertas" imao je uvid u izveštaj koji je Specijalno tužilaštvo dostavilo Evropskoj komisiji, odgovarajući na njihov zahtev da objasne šta su preduzeli i šta su utvrdili povodom krivične prijave MANS-a.
 
Tužilaštvo ih je obavestilo da su, u svojstvu građana, izjave dali Ban, Mihailović i Mitrović i da su sva trojica negirali da su se ogrešili o zakon.
 
Kako navodi Libertas, iz tužilaštva Đukanovića nisu ništa pitali.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.