Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crna Gora smanjila akcize na gorivo, cigarete poskupele - | K-013 Portal
crna gora, akcize na gorivo, cena goriva

Crna Gora smanjila akcize na gorivo, cigarete poskupeleU Crnoj Gori će gorivo pojeftiniti za više od 20 centi po litru, a privremeno će biti ukinut ili smanjen porez na dodatu vrednost na osnovne životne namirnice pošto je Skupština usvojila izmene pojedinih zakona.

Izmene Zakona o akcizama i zakona o porezu na dodatu vrednost je pripremila prethodna Vlada, a nova je ostala pri gotovo istim predloženim rešenjima.

Predviđeno je smanjenje akciza na gorivo do 50 odsto, privremeno ukidanje PDV-a na brašno i jestivo ulje, smanjenje na sedam odsto PDV-a na so.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je najavio da će se akcize na gorivo za sada smanjiti za 40 odsto što bi po sadašnjim cenama značilo smanjenje cene dizela za 21,3 cent, a benzina za 26,6 centi.

Nove cene goriva se očekuju u ponedeljak ili utorak.

Skupština je odlučila da se poveća cena paklice cigareta za oko 10 centi od 1. juna. Deo poslanika je izrazio sumnju da će građani imati koristi od nižeg PDV-a na osnovne namirnice, jer smatraju da trgovci neće smanjiti cene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.