Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crnogorski sudija pustio na slobodu švercera 1.400 kg kokaina koji mu je kum - | K-013 Portal

Crnogorski sudija pustio na slobodu švercera 1.400 kg kokaina koji mu je kum

crnogorski sudija, svercer kokaina

Više tužilaštvo najavilo je žalbu na odluku istražnog sudije da pusti na slobodu Budimira i Marinu Krstović nakon zaplrne 1.400 kilograma kokaina.

Sudija Radomir Ivanović potvrdio je da je u kumovskim odnosima sa uhapšenim, ali tvrdi da je nepristrasno postupio kada im nije odredio pritvor.

Kako pišu podgoričke Vijesti, odluka da se na slobodu puste osumnjičeni za šverc 1.400 kilograma kokaina samo je još jedan pokušaj obesmišljavanja pravde, ali bezbednosne institucije neće odustati od obračuna sa organizovanim kriminalom - naprotiv, poručio je potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

Ističući da ne želi da komentariše konkretnu odluku, Abazović je to kazao nakon odluke sudije za istragu Radomira Ivanovića da ne odredi pritvor Budimiru (66) i Marini Krstović (27), uhapšenim nakon rekordne zaplene kokaina u Crnoj Gori, u njihovom skladištu u zetskom selu Mojanovići.

Ivanović je sinoć za RTCG kazao da je u kumovskim odnosima sa Krstovićima, ali je istakao da nije pristrasno postupio kada je pustio Krstoviće na slobodu. Nije, međutim, direktno odgovorio na pitanje - da li je zbog kumovskih veza sa Krstovićima morao da se izuzme iz slučaja.


Portparolka Višeg državnog tužilaštva (VDT) u Podgorici, viša državna tužiteljka Lepa Medenica, rekla je Vijestima da će se žaliti na odluku sudije za istragu kada je dobiju napismeno.

Ivanović je pre dve noći odbio predlog više državne tužiteljke Tanje Božović da odredi pritvor do 30 dana Krstovićima, uhapšenima nakon istorijske zaplene kokaina. Njih dvoje pred sudijom Ivanovićem tvrdili su da nemaju veze sa kokainom pronađenim u njihovom hangaru.

Sudija im je nakon saslušanja izrekao mere nadzora - zabrana napuštanja mesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji.

(Vijesti)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.