Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Direktori preduzeća iz Hrvatske i Srbije optuženi za prevare - | K-013 Portal
direktori optuzeni za prevare

Direktori preduzeća iz Hrvatske i Srbije optuženi za prevarePolicija u Hrvatskoj danas je prijavila deset direktora hrvatskih i srpskih preduzeća koje sumnjiči da su poreskim prevarama i lažnim knjiženjima oštetili državni budžet za najmanje 7,6 miliona kuna (oko 990 hiljada evra).

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je četvoro državljana Srbije i šest državljana Hrvatske koji imaju između 23 i 57 godina, a koji su bili direktori u sedam trgovačkih društava sa sedištem u Vukovarsko-sremskoj županiji, prenosi agencija Hina.

Policija je precizirala da su 53-godišnji direktor i administrativne radnice (48-godišnja i 33-godišnja) preduzeća iz Trpinje, od januara do kraja decembra 2017. godine, lažno prijavili pravo na odbitak pretporeza od najmanje 2,4 miliona kuna (oko 311 hiljada evra).

Ostale prijavljene osobe sumnjiče se da su kao direktori firmi iz Trpinje, Strizivojne, Vukovara, Markušice, Karadžićeva, Tenje i Ivankova za preduzeće 53-godišnjaka koristili ulazne račune svojih firmi kako bi lažno proknjižili otkup žitarica i uljarica u vrednosti od 12,5 miliona kuna (1,6 miliona evra).

Time su, ističe tužilaštvo, oštetili državni budžet za najmanje 5,2 miliona kuna (oko 675 hiljada evra).

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su Opštinskom državnom tužilaštvu u Vukovaru podneli poseban izveštaj kao na dopunu kaznene prijave Poreske uprave.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.