Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Državljanima Srbije 1.000 evra kazne zbog nelegalnog ulaska u Crnu Goru - | K-013 Portal

Državljanima Srbije 1.000 evra kazne zbog nelegalnog ulaska u Crnu Goru

srbija, crna gora, nelegaan ulazak

Državljani Srbije N.V. i M.M. presudom Osnovnog suda u Rožajama proglašeni su krivim za nepostupanje po zdravstvenim propisima o suzbijanju opasne zarazne bolesti, zbog čega im je izrečena novčana kazna od po 1.000 evra, pišu danas Dnevne novine.

Prema presudi od 7. avgusta, oni su polovinom jula 2020. u Rožajama postupili protivno naredbi o privremenim merama za sprečavanje unošenja u zemlju i suzbijanje prenošenja virusa korona, kojom je zabranjen ulazak strancima, osim sa liste država koja ispunjavaju epidemiološke kriterijume.

Kako prenosi RTCG, u presudi se dodaje da su oni nelegalno ušli u Crnu Goru iz Srbije, države koja nije ispunjavala epidemiološke kriterijume i izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima.Kako se dodaje, osuđeni su na novčanu kaznu od po 1.000 evra, koju su dužni da plate u roku od 15 dana.

"Ako okrivljeni ne plate novčanu kaznu u ovom roku, sud će istu zameniti kaznom zatvora tako što će za svakih započetih 25 evra novčane kazne odrediti jedan dan kazne zatvora", navodi se u presudi.

Kako se dodaje, odbijen je kao neosnovan predlog Osnovnog državnog tužilaštva iz Rožaja za izricanje mere bezbednosti proterivanjem stranaca iz zemlje.

Tužilac je kao kaznu tražio i po dva meseca zatvora za okrivljene, dok je branilac okrivljenih predložio da sud okrivljene ukoliko ih oglasi krivim osudi na blažu vrstu i visinu kazne.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.