Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Državljanu Srbije osumnjičenom za ubistvo na Pagu preti do 50 godina zatvora - | K-013 Portal

Državljanu Srbije osumnjičenom za ubistvo na Pagu preti do 50 godina zatvora

ubistvo, pag, hapsenje

Zadarska policija je zbog likvidacije 38-godišnjeg Crnogorca ispred noćnog kluba na Pagu krivično prijavila 28-godišnjeg državljanina Srbije.

Njega tereti za teško ubistvo na okrutan način, zbog čega mu preti od 10 do čak 50 godina zatvora.

Uhapšenog Duška Tanaskovića, koji je prema nezvaničnim informacijama osumnjičen za ubistvo Gorana Vlaovića, očekuje ispitivanje u tužilaštvu, a potom i ročište kod istražnog sudije koji će odlučivati o istražnom zatvoru.

Tanasković se, po rečima njegovog advokata, do sada branio ćutanjem, ne otkrivajući motive i okolnosti zločina. Prema pisanju medija, reč je o obračunu dva najbrutalnija balkanska narkoklanova iz Crne Gore – škaljarskog i kavačkog.
 
Jutarnji list navodi da je Tanasković policiji kazao da za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog "škaljarca" Milića Minje Šakovića, ubijenog sredinom juna u Budvi, ali da on nema veze s tim zločinom. Rekao je i da je već bio u zatvoru i da ima mentalnih problema.
 
U policiji kažu da je uhapšeni u četvrtak oko 6 sati ispred noćnog kluba na plaži Katerelac u Kolanjskom Gajcu, sa unapred stvorenom zločinačkom namerom i odeven kako bi prikrio svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjaku.
 
Tada je iz neposredne blizine u svoju žrtvu ispalio hitac iz pištolja i potom pobegao s mesta zločina.
 
Mediji su objavili niz iskaza svedoka da je ubica žrtvi pucao u glavu u vreme dok su posetioci izlazili iz noćnog kluba. Od zadobijenih povreda Vlaović je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.
 
U policiji kažu da je brzom i koordiniranom akcijom osumnjičeni sprečen u begu i u kratkom roku priveden u službene prostorije. Na mestu zločina usledio je uviđaj u kojem su prikupljeni brojni dokazi, a pronađen je i pištolj.
 
"Tokom sprovođenje kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska saradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajnim za kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga", saopštila je policija zahvaljujući građanima na kvalitetnim informacijama koje su bile od koristi u hvatanju počinitelja.
 
Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru, te da je uz sebe uvek imao telohranitelja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.