Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đukanović: Vlada formirana ustavnim pučem biće politički izolovana - | K-013 Portal
milo djukanovic, crna gora

Đukanović: Vlada formirana ustavnim pučem biće politički izolovanaCrnogorski predsednik Milo Đukanović ocenio je da bi se lako moglo dogoditi da se nova Vlada, izabrana "na temelju ustavnog puča", suoči sa političkom izolacijom.

Ponovio je stav da su vanredni, parlamentarni izbori izlaz iz političke krize.
 
Odgovarajući na pitanje da li će EU aktivirati "klauzulu balnasa" i zaustaviti pregovore sa Crnom Gorom, Đukanović je u intervjuu podgoričkoj Pobjedi kazao da se to može lako dogoditi u slučaju da parlamentarna većina izabere Vladu na temelju ustavnog puča.
 
"U slučaju da izaberu Vladu na temelju ustavnog puča, ona će biti politički izolovana; njenom trezoru će krediti zapadnih banaka biti nedostupni, što znači i nemogućnost izmirivanja plata, penzija i socijalnih davanja građanima", mišljenja je Đukanović.
 
Predsednik Crne Gore smatra da je "nastavak destrukcije" i zaustavljanje pregovora sa EU, cilj parlamentarne većine, koja, "pored ostalog pomaže u lečenju kompleksa nelojalne političke konkurencije iz regiona".
 
Prema Đukanovićevim rečima nelojalna politička konkurencija iz regiona već deceniju „precrče zbog ubrzanog razvoja Crne Gore i na ekonomskom i na planu evropskih integracija i do mere da to ne ume ni da sakrije“.
 
"I ne samo to! Nakon zaustavljanja pregovora, cilj im je i finansijski i institucionalni slom Crne Gore, nakon čega bismo, u krajnjem, dobili njeno ponižavajuće utapanje u ‘srpski svet’ i izmeštanje iz evropskog i evroatlantskog bezbednosnog političkog i kulturnog konteksta", poručio je on.
 
Na osnovu spornog zakona, Skupština je u četvrtak imenovala poslanika Miodraga Lekića za mandatara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.