Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hiljade građana u protestnoj šetnji opozicije u Banjalici - | K-013 Portal

Hiljade građana u protestnoj šetnji opozicije u Banjalici

banjaluka, protest

Hiljade gradjana, predvodjenih liderima opozicije u Republici Srpskoj, krenuli su iz banjalučkog parka „Mladen Stojanović“ u protestnu šetnju ka Trgu Krajine, zbog, kako su saopštili, izborne kradje i prekrajanja izborne volje na izborima održanim 2. oktobra.

Kolonu predvode predsednici SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović, a uz njih su opoziciona kandidatkinja za predsednicu RS Jelena Trivić i predsednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Gradjani nose zastave RS i transparente na kojima je ispisano: „Jelena predsednica“, „Pokrali ste izbore“, „Stop kradji“, a prolazeći pored zgrade vlade RS uzvikivali su „Mile, lopove“…

Na proteste su, osim Banjalučana, stigli gradjani iz Doboja, Bijeljine, Zvornika, Gacka, Trebinja, Mrkonjić Grada i ostalih delova RS.

Policija je zaustavljala autobuse sa pristalicama opozicije, koji su u Banjaluku krenuli iz ostalih gradova, kontrolišući ih i nakratko zadržavajući. Opozicione stranke tvrde da su na izborima u nedelju pokradeni za najmanje 60 hiljada glasaova, navodeći da neće prihvatiti izbornu kradju i prekrajanje volje naroda.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.