Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Izbori na severu Kosova odloženi za april 2023. - | K-013 Portal

Izbori na severu Kosova odloženi za april 2023.

izbori, sever kosova

Predsednica Kosova Vjosa Osmani saopštila je danas da se za april 2023. odlažu vanredni lokalni izbori na severu Kosova koji su bili zakazani za 18. decembar.

Ona je posle sastanka sa liderima političkih partija navela da postoji potpuni konsenzus političkih stranaka oko odlaganja izbora, te dodala da je uzet u obzir izveštaj koji je juče, 9. decembra, prosledila Centralna izborna komisija.

Na konferenciji za novinare Osmani je objasnila da je odlaganje vanrednih lokalnih izbora bilo neophodno u ovom trenutku i dodala da je i Evropska unija odbila da ih prati zbog kratkog vremenskog roka u kojem ih je trebalo organizovati.

Pre ove odluke medjunarodna zajednica pozvala je na odlaganje izbora na severu Kosova.

Pitanje odlaganja vanrednih lokalnih izbora se postavilo nakon niza incidenata koji su se dogodili u opštinama na severu Kosova, kada je CIK pokušao da započne proceduru njihovog organizovanja.

Vanredni lokalni izbori na severu Kosova su bili zakazani posle ostavke gradonačelnika zbog odluke Vlade Kosova da se izvrši preregistracija vozila sa srpskih tablica na kosovske. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.