Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jak vetar odvukao četvorogodišnje dete na dušeku tri kilometra od obale kod Ulcinja - | K-013 Portal

Jak vetar odvukao četvorogodišnje dete na dušeku tri kilometra od obale kod Ulcinja

ulcinj, jak vetar, cetvorogodisnje dete, plaza

Na Velikoj plaži u Ulcinju spaseno je četvorogodišnje dete koje je jak vetar odvukao tri kilometra od obale, prenose crnogorski mediji.

Plivači su pokušali da doplivaju do ugroženog deteta, ali im jake morske struje nisu to dozvoljavale.
 
Dušek na kojem je bilo četvorogodišnje dete, udaljio se od obale približno tri kilometra ka Adi Bojani, prenele su podgoričke Vijesti.


Dežurni spasilac Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Edis Sijarić dobio je informaciju da je sa plaže u Ulcinju jak istočni vetar odvukao na pučinu dečaka koji se nalazio na gumenom dušeku.

"Hitnom upotrebom specijalnog spasilačkog skutera UPSUL, spasilac je za samo nekoliko minuta došao do deteta sa dušekom i evakuisao, uz asistenciju još jednog plivača koji je krajnjim snagama uspeo da dopliva. Na sreću roditelja, dečak je spasen u poslednjim trenucima, jer je postojala opasnost da uzburkano more prevrne dušek i pitanje je da li bi spasioci imali vremena da reaguju pravovremeno", saopšteno je iz UPSUL-a.

Akcija je trajala 15 minuta, od trenutka kada je primljen poziv za spasavanje.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.