Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Janjatović o Akiju Rahimovskom: Pevač specifičnog stila - | K-013 Portal

Janjatović o Akiju Rahimovskom: Pevač specifičnog stila

petar janjatovic, aki rahimovski, preminuo aki rahimovski, parni valjak

Aki Rahimovski je pevač koji je napravio svoj autentični, vrlo specifičan stil, izjavio je danas rok publicista Petar Janjatović, povodom smrti frontmena Parnog valjka.

Autor "Eks Ju rok enciklopedije" je istakao da "ima puno pevača, ali ih nema mnogo koji su toliko specifični".

Prema njegovim rečima, Rahimovski je "kotrljao slovo R, a da je to u pesmi bilo toliko šarmantno i jedva primetno".

"Razmišljam kako bi to izgledalo da ti kao klinac dolaziš iz Skoplja u Zagreb i angažuju te afirmisani muzičari da staneš na scenu, da promeniš naglasak i sve i da to uradiš tako autentično", rekao je Janjatović.



Iz bogate diskografije koju je Rahimovski snimio sa Parnim valjkom od dolaska u bend 1975. godine, Janjatović izdvaja pod uticajem Novog talasa nastale albume "Gradske priče" (1979) i "Vruće igre" (1980).

"Izdvajam početak kad su bili bugi rokenrol, pod jakim uticajem Rolingstounsa i naravno period Novog talasa, kad su se preobukli muzički i bukvalno, toliko elegantno i fino. Ostale su neke od tih pesama, vrte se i dan danas", ocenio je.

Parni valjak je održao dva povratnička koncerta 2010. godine u Beogradskoj areni, a Janjatović se prisetio kao su ga tada članovi benda, gostujući na Studiju B, u uključenju pitali da odabere jednu pesmu koju bi da izvedu anplagd.

"Rekoh: 'To što bih ja voleo da čujem - 'Javi se' - vi dugo već ne svirate'. Bili su u fazonu: 'Mi ćemo to da odsviramo!", setno je rekao Janjatović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS