Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jestivo ulje iz Srbije zabranjeno na Kosovu - | K-013 Portal
kosovo, jestivo ulje, zabrana, srbija

Jestivo ulje iz Srbije zabranjeno na KosovuTržišna inspekcija Ministarstva trgovine, preduzetništva i industrije Kosova (MIPT) zabranila je privrednom operateru da na Kosovu prodaje jestivo ulje koje je uvezao iz Srbije.

 
Inspekcija je naložila da taj proizvod povuče iz prodaje u roku od 15 dana.
 
"Tržišna inspekcija je obavila proveru količine i težine proizvoda među ekonomskim operaterima. Kako bi se otklonila sumnja u težinu i količinu proizvoda, uzorci su poslati u laboratoriju na relevantne analize, nakon čega je utvrđeno da
vrsta jestivog ulja na tržištu ne ispunjava kriterijume", navedeno je u saopštenju.
 
U saopštenju se ističe da je izveštajem o verifikaciji Agencije za metrologiju Kosova, odnosno laboratorije za prethodno pakovanje, utvrđeno da jestivo ulje proizvedeno u Srbiji, ne ispunjava kriterijum prosečne količine predviđen Uredbom
03/2020 za prethodno upakovane proizvode.
 
Tržišna inspekcija je, kao i u svakom drugom slučaju, preduzela mere u skladu sa zakonima i ekonomskom operateru, uvozniku ovog ulja, zabranjeno je da prodaje taj proizvod, a potrebno je da ga povuče sa tržišta u roku od 15 dana, dodaje se u saopštenju.
 
Iz MIPT kažu da Tržišna inspekcija kontinuirano obavlja provere i inspekcije na terenu u cilju zaštite potrošača i da će to činiti i narednih dana.
 
"Pozivamo građane-potrošače da budu pažljivi prilikom kupovine, te da za svako kršenje prava potrošača nastave da se pritužbama/obaveštenjima obraćaju Tržišnoj inspekciji, preko Odeljenja za zaštitu potrošača u Ministarstvu industrije, preduzetništva i trgovine", istaknuto je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.