Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Joanikije pozvao na moleban za spas braka i porodice - | K-013 Portal

Joanikije pozvao na moleban za spas braka i porodice

joanikije

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije pozvao je sve hrišćane, posebno decu, devojke i mladiće, da dođu u petak ispred sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gde će biti održan moleban za spas svetinje braka i porodice.

Mitropolit Joanikije je taj poziv uputio sinoć u Danilovgradu, gde je osveštao zvona budućeg hrama Sveta Petka.

Poručio je i da se javno, preko određenih struktura moći iz sveta, kako je kazao, ovde propovedaju i promovišu "nemoral i razvrat".

"Prema tome, kome je stalo do budućnosti porodice, otadžbine, doma, naroda svoga, kome je stalo do predaka i potomaka da pokažemo koji je naš stav i koje je naše raspoloženje, da osudimo to javno propovedanje nemorala i da štitimo porodicu i decu", rekao je Joanikije, saopšteno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

On je kazao da će hram u Danilovgradu biti sagrađen u dogledno vreme.

"Najveća naša radost, ali i obaveza, jeste kada gradimo živu Crkvu Božiju. A živa Crkva Božija su hrišćani u zajednici sa Hristom. I kada Svete službe vršimo, mi se osvećujemo, ispunjavamo svoje duše svakom vrlinom. Naš hrišćanski put je put vrline, put svetosti, put spasenja, put izvršenja Božjih zapovesti...", rekao je, između ostalog, mitropolit.

Moleban su za petak najavili MCP i Eparhija budimljansko-nikšićka i on će biti održan dan uoči najavljenog Montenegro Prajda.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.