Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kolonija šišmiša skrivala se u sali za sastanke u Ministarstvu poljoprivrede Hrvatske - | K-013 Portal

Kolonija šišmiša skrivala se u sali za sastanke u Ministarstvu poljoprivrede Hrvatske

kolonija sismisa na poljoprivrednom fakultetu

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Zagreba juče je intervenisala u Ministarstvo poljoprivrede i zbrinula koloniju šišmiša koja je primećena iza klima uređaja u dvorani za sastanke.

"Predstavnici Ministarstva primetili su šišmiše iza klima uređaja u dvorani za sastanke te o tome obavestili Hrvatsku agenciju za okolinu i prirodu. HAOP je u pomoć pozvao hvatače iz Skloništa u Dumovcu", saopšteno je iz Dumovca - Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Kažu da je hvatače iznenadila činjenica da ih je iza klima uređaja dočekala cela kolonija slepih miševa.Većinu su brzo nežno smestili u kutiju, ali neki su se razleteli po prostoriji. Pritom su se vešali za spušteni plafon, rasvetu i ventilaciju. Kad su svi slepi miševi ulovljeni, prebrojani su. U kutiji su bila 33 šišmiša.

Jedna ženkica delovala je "sumnjivo", pa je prevezena u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta, a hvatači su ostale šišmiše na Bundeku pustili u prirodu.

Šišmiši, jedini leteći sisari, u Hrvatskoj su zakonom zaštićeni.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.