Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kosovska policija o vraćanju dva srpska autobusa sa Jarinja: Nisu imali dozvolu za ulazak na KiM - | K-013 Portal

Kosovska policija o vraćanju dva srpska autobusa sa Jarinja: Nisu imali dozvolu za ulazak na KiM

granicni prelaz jarinje

Dva autobusa sa 83 putnika iz Srbije, uključujući vernike i planinare, kosovska policija je vratila danas sa prelaza Jarinje, jer nisu imali dozvolu za ulazak na teritoriju KiM, navedeno je u odgovoru Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore, javlja RTK.

Kako se navodi, u četvrtak je odbijen zahtev druge grupe od 39 vernika koji su želeli da uđu na Kosovo 12. i 13. juna.

"U vezi sa grupom kontaktirajte policiju. Ministarstvu nije stigao zahtev za dozvolu”, dodaje se u odgovoru iz Ministarstva.

Portparol Generalne direkcije policije Bajram Krasnići je potvrdio da grupa koja je danas vraćena na Jarinje nije tražila dozvolu za posetu Kosovu.

"Kosovska policija je institucija za sprovođenje zakona, odluka i sporazuma. Policija na graničnom prelazu preduzima radnje koje su u skladu sa gore navedenim. U ovom slučaju, relevantne institucije RKS nisu primile zahtev za posetu“", rekao je Krasnići.

Iz MSPD pozivaju građane i zvaničnike Srbije koji žele da dođu na Kosovo, da poštuju pravila i sporazume i da ne provociraju nepromišljenim postupcima.

(FoNet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.