Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kosovska vlada ukinula takse na sirovine iz centralne Srbije i BiH - | K-013 Portal

Kosovska vlada ukinula takse na sirovine iz centralne Srbije i BiH

Vlada privremenih prištinskih institucija usvojila je večeras odluku premijera Aljbina Kurtija o ukidanju takse na sirovine iz centralne Srbije i BiH, dok se od 1. aprila očekuje ukidanje takse na sve robe i proizvode, piše Kosovo onlajn. Vlada je tu odluku donela večeras na telefonskoj sednici.

Za odluku su glasali ministri iz Samoopredeljenja i ministarka iz manjinskih nesrpskih zajednica Emilija Redžepi.

Ministri Demokratskog saveza Kosova nisu glasali, a dva srpska ministra bila su uzdržana.

Ranije danas Kurti je pripremio dokument za razmatranje i usvajanje ukidanja takse od 100 odsto za sirovine iz Srbije i Bosne i Hercegovine na sledećoj sednici vlade.

Haradinaj: Sraman početak i kraj

Povodom odluke Vade Kosova, bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da je premijer Aljbin Kurti izgubio kredit kod međunarodnih partnera, naročito kod SAD.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da “Vlada nije mogla otići, a da ne ukine taksu”, prenosi Kosovo onlajn.

“Ovim je Kurti umanjio šanse za konačni sporazum i izgubio je u potpunosti kredit kod međunarodnih partnera, naročito kod SAD. Kako je njegova vlada imala sramni početak, tako sramno i odlazi”, napisao je Haradinaj.

(Tanjug, Fonet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.