Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kurti: Neću dozvoli drugu srpsku republiku na Kosovu - | K-013 Portal
kurti, zso, kosovo

Kurti: Neću dozvoli drugu srpsku republiku na KosovuPremijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je za albansku televiziju Siri da neće dozvoliti "drugu srpsku republiku na Kosovu", sličnu onoj koja postoji u Bosni i Hercegovini.

"Nisam protiv Srba, ali Srbija je protiv nas i ne mogu da dozvolim drugu srpsku republiku na Kosovu sličnu onoj koju imaju u Bosni jer su i tamo počeli da ujedinjuju opštine sa srpskom većinom u pravcu stvaranja autonomnog entiteta, koji sabotira državu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Kurti, a prenosi Koha ditore.

On je rekao da veruje da postoji "sličan cilj na Kosovu" i naveo da su lideri u Srbiji pre nekoliko godina pokušali da naprave projekat razmene teritorija.

Kurti je rekao da ne može da kaže da je taj projekat mrtav, ali tvrdi da je propao kao ideja.

"Isti oni koji su pokušali podelu Kosova u ime teritorijalne razmene su oni koji uporno traže Zajednicu opština sa srpskom većinom, što je nama neprihvatljivo", poručio je Kurti.

Kurti je ponovio da se protivi inicijativi "Otvoreni Balkan" i optužio Srbiju da nastoji da destabilizuje Balkan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.