Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lider makedonske opozicije tvrdi da ima novu parlamentarnu većinu - | K-013 Portal

Lider makedonske opozicije tvrdi da ima novu parlamentarnu većinu

makedonska opozicija, hristijan mickoski

Lider najveće makedonske opozicione partije VMRO DPMNE Hristijan Mickoski objavio je večeras da je dogovorena nova parlamentarna većina u Sobranju Severne Makedonije.

On je na Fejsbuku uz tu objavu postavio i fotografije sa čelnicima partije „Levica“, Alijasa za Albance, Alternativa i Besa, koja je partner sa SDSM u Vladi Severne Makedonije.

„Nova budućnost dolazi, novo vreme i nova nada. Čekaju nas snažni izazovi. Svesni i zahvallni za podršku. Zajedno ćemo uspeti. Makedonija će uspeti. Imamo novu parlamentarnu većinu“, istakao je Mickoski (facebook.com/MickoskiHristijan).

Opoziciona VMRO DPMNE sa partijama čiji su čelnici bili na sastanku sa Mickoskim ima 61 poslanika u parlamentu sa 120 mesta.

Stranka Hristijana Mickoskog je na lokalnim izborima pobedila konkurentski SDSM, zbog čega je lider te vladajuće partije i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev podneo ostavku na obe funkcije, ali je istakao da nije vreme za vanredne parlamentarne izbore i da je vladajuća koalicija stabilna.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.