Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Milanović: Nije Hrvatska u ratu sa Rusijom nego Amerika - | K-013 Portal

Milanović: Nije Hrvatska u ratu sa Rusijom nego Amerika

milanović, rusija, rat

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da Hrvatska nije u ratu sa Rusijom, već da ratuju Rusija i Amerika, i istakao da se bez njihovog dogovora, koji nije na vidiku, rat neće zaustaviti.

Nekako se nadam da između njih traju nekakvi razgovori, ili ćemo lagano ići prema trećem svetskom ratu za koji neki misle da je već počeo, ali ja sam malo uzdržan, a što se tiče tenkova, i ruski i američki isto gore isto, rekao je Milanović, prenosi Index.

Milanović je ponovio da je citirao ukrajinskog ministra, koji je rekao da se u Ukrajini vodi posrednički rat, dodavši da je potom nemačka ministarka spoljnih poslova kazala da moramo biti jedinstveni, jer smo u ratu s Rusijom.

"Ja to nisam znao. Možda je Nemačka ponovo u ratu s Rusijom, ali sretno im. Možda sada prođu bolje nego pre sedamdesetak godina", kazao je Milanović i dodao da sada očekuje da joj Sergej Lavrov "dodeli orden i da je zaprosi".

"Sad smo i od Zelenih, koji su bili pacifistička stranka i antiamerička, i antiruska, čuli da smo i mi u ratu. Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, a Nemačka nije i neće se ništa pitati, što je možda i bolje, jer smo videli šta su radili s rezolucijom o BiH", kazao je Milanović.

Govoreći o slanju tenkova u Ukrajinu, Milanović je rekao da će oni možda izgoreti, a možda će doći do Krima, ali i jedno i drugo bez Hrvatske.

"Ako smo u ratu s Rusijom, onda hajde da vidimo šta nam je činiti i nećemo pitati Nemačku za mišljenje. Olaf Šolc je bio nešto blaži od svoje ministarke, ali neka se oni dogovore ko je tamo kancelar. Ja sam dugo u politici i naša zemlja je prošla kroz svašta, ali ovakvo ludilo još nisam video", rekao je Milanović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.