Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ministar: U CG ne morate da platite račun ako niste dobili fiskalni račun - | K-013 Portal
fiskalni racun, placanje racuna, crna gora

Ministar: U CG ne morate da platite račun ako niste dobili fiskalni računKorisnici usluga u Crnoj Gori neće morati da ih plate, ako prethodno nisu dobili fiskalni račun sa kju-ar (QR) kodom, izjavio je crnogorski ministar finansija Milojko Spajić. 

„QR kod na računu je neophodna potvrda da je porez plaćen. Bez njega vi niste u obavezi da platite izdati račun“, rekao je Spajić u izjavi na početku kampanje kojom njegovo ministarstvo želi da podstakne plaćanje i prijavljivanje poreza. 

fiskalni racun, placanje racuna, crna gora

Ministarstvo finansija je objavilo i da je širom Crne Gore postavljen reklamni materijal, a turistima se na ulazu u zemlju dele leci sa informacijama da ne moraju da plate usluge i proizvode za koje nisu dobili fiskalizovani račun. 

Nepravilnosti i neizdavanje fiskalizovanih računa mogu se prijaviti Upravi prihoda i carina na telefonski broj 19707, kao i putem web portala budiodgovoran.me

Spajić je ranije izjavio da se očekuje da ovogodišnja turistička sezona bude bar na nivou od 65 odsto u odnosu na 2019. godinu, ali da izveštaji Nacionalne turističke organizacije od prošle sedmice pokazuju da je broj turista isti kao i 2019, koja je bila rekordna, saopštilo je Ministarstvo finansija. 

(Beta)

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.