Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odbačena krivična prijava protiv Mila i Blaža Đukanovića - | K-013 Portal

Odbačena krivična prijava protiv Mila i Blaža Đukanovića

milo đukanović, odbačena krivična prijava

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević odbacila je krivičnu prijavu protiv predsednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića i njegovog sina Blaža, zbog neovlašćenog bogaćenja, pranja novca i neprijavljivanja poreza i o tome obavestila Alternativu, koja je podnosilac prijave.

Jovićević je navela da ne postoji osnovana sumnja da su predsednik i njegov sin, Milo i Blažo Đukanović, krivi za krivična dela navedena u prijavi: neovlašćeno bogaćenje, pranje novca, neprijavljivanje poreza, kao ni za druga krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti, saopštila je, između ostalog, Alternativa na svom Fejsbuk nalogu.

U Alternativi tvrde da predsednik i njegov sin imaju imovinu vrednu više od 50 miliona evra.

Bez adekvatnih poreskih prijava i porekla novca kojim bi dokazali toliko bogatstvo. Jednostavnim uvidom u vlasničke kartone par firmi koje smo poslali postoji osnov za krivično gonjenje pomenutih osoba.

Načini vođenja istrage su toliko jednostavni da i osobe bez ikakvog sudskog iskustva lako mogu formirati slučaj. Neverovatno zaista!

Sačuvaćemo ovo kao nešto što će biti simbol sudske vlasti u Crnoj Gori za ovih 30 godina, naveli su iz Alternative, preneo je portal podgoričke Adria tv.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.