Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Otvaranje Titove pećine 9. maja - | K-013 Portal

Otvaranje Titove pećine 9. maja

Otvaranje Titove pećine 9. maja

Titova pećina, kulturno-istorijski spomenik u okviru Spomen-kompleksa "25. maj" u Drvaru, biće otvoren 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom, najavila je načelnica Opštine Drvar, Dušica Runić.

Runićeva je kazala da je 9. maj važan dan za celi svet, a posebno za Drvar - nekadašnji "grad heroj" koji je dokazao svoje antifašističko lice i danas ponosno čuva istorijske činjenice i antifašistički duh naroda koji žive u njemu.

Podsetila je da je Titova pećina za turiste zatvorena prošle godine kada je usled elementarnih nepogoda odron uništio baraku na ulazu, a sredstva za obnovu, u iznosu od 50.000 KM, obezbedila je Vlada Federacije BiH.

"Radovi su počeli tokom prošle godine stavljanjem vertikalne žičane zaštite na stenama iznad baraka. Ostalo je još da uradimo sanaciju baraka, uređenje pristupnog puta i elektrifikaciju", rekla je Runićeva u izjavi za Srnu.

Runićeva je istakla da je jedini prihod koji Opština Drvar direktno ostvaruje od turizma prodaja ulaznica za Titovu pećinu, zbog čega je veoma važno što će ovaj kulturno-istorijski spomenik biti ponovo otvoren.

(Tanjug, foto: Tanjug (Zoran Žestić)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.