Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poslanici u Crnoj Gori izglasali nepoverenje Vladi Zdravka Krivokapića - | K-013 Portal

Poslanici u Crnoj Gori izglasali nepoverenje Vladi Zdravka Krivokapića

skupstina crne gore, zdravko krivokapic

Poslanici Skupštine Crne Gore većinom glasova su izglasali nepoverenje Vladi Crne Gore premijera Zdravka Krivokapića. Glasalo je 54 poslanika, za nepoverenje je bilo 43, a protiv 11.

Poslanici Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP) i Pokreta za promjene (PzP) su napustili salu kada je počelo javno glasanje.

Nepoverenje je izglasano na trećem vanrednom zasedanju. Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić tokom rasprave je izašao je iz sale i nije prisustvovao sednici, kao ni većina ministara. Sednicu je, odmah nakon početka, napustio potpredsednik Dritan Abazović.

Pre toga je završena i sednica Skupštine o inicijativi premijera Zdravka Krivokapića za raspuštanje Skupštine. Dnevni red te sednice nije usvojen, pa je zasedanje odmah okončano.

Abazović je ranije danas, povodom sednice o nepoverenju Vladi Crne Gore, rekao da je Vlada odradila svoj mandat i da su političke prilike takve da "možda nije moglo dalje".

Predlog za izglasavanje nepoverenja Vladi potpisao je 31 poslanik opozicije i koalicije "Crno na bijelo", na čiji predlog je sednica i održana. Skupština Crne Gore je juče odbila da raspravlja o Krivokapićevoj inicijativi za smenjivanje potpredsednika vlade Dritana Abazovića, posle čega je Krivokapić izjavio da je svestan da će danas biti izglasano nepoverenje njegovoj vladi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.