Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poziv Abazovića: Tužilaštvo treba da ispita prepisku optuženog bezbednjaka Lazovića sa vođama kavačkog klana - | K-013 Portal

Poziv Abazovića: Tužilaštvo treba da ispita prepisku optuženog bezbednjaka Lazovića sa vođama kavačkog klana

dritan abazovic, crna gora, tuzilastvo

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je danas da je Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore "dalo punu podršku" Specijalnom državnom tužilaštvu da istraži navode iz Skaj (Sky) komunikacije pripadnika bezbednosne službe Petra Lazovića sa optuženim vođama kavačkog narko klana.

Abazović je posle sednice Veća novinarima potvrdio da su članovi tog tela razgovarali o prepiskama službenika Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Petra Lazovića sa vođama narko klana Darkom Šarićem i Radojem Zvicerom, te o poboljšanju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On je ocenio da sazivanjem sednice "ne vrši pritisak na institucije", već da je namera bila da se članovi Veća obaveste o saznanjima u vezi sa sadržinom komunikacije uhapšenog bezbednjaka Lazovića, koju su prethodnih dana objavili mediji.

"Mi moramo praviti pozitivan pritisak na institucije, da daju odgovore građanima", kazao je Abazović u odgovoru na novinarsko pitanje.

Abazović je rekao da će svi koje je targetirao u vezi sa kriminalom "pre ili kasnije odgovarati" i biti procesuirani.

Podgoričke Vijesti su u subotu objavile deo navodne prepiske sa Skaj aplikacije u kojoj je optuženi obaveštajac Lazović navodno pomenuo da svakog meseca tadašnji predsednik Crne Gore Milo Đukanović na ruke dobija 300.000 evra od šverca cigareta, a pomenut i Đukanovićev nekadašnji savetnik Milan Roćen.

Đukanović je odbacio je tvrdnje iz navodne prepiske "kao još jednu u nizu konstrukcija i pokušaja konačnog obračuna s njim i Demokratskom partijom socijalista (DPS)" i pozvao nadležne državne organe "da preduzmu sve istražne radnje i ustanove istinu".

"Na dispoziciji sam tužilaštvu da se i ovaj spin raskrinka kao mnoštvo drugih tokom mog dugog političkog veka", naveo je Đukanović na Tviteru.

I predsednik Crne Gore Jakov Milatović, te pojedine političke patrije zatražili su od tužilaštva da hitno ispita navode da li je bivši predsednik Milo Đukanović dobijao novac od šverca cigareta.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.