Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rumunski premijer i četiri ministra platili kazne zbog nenošenja maski i pušenja - | K-013 Portal

Rumunski premijer i četiri ministra platili kazne zbog nenošenja maski i pušenja

rumunija, rumunski premijer, kazna, vesti iz regiona, najnovije vesti

Predsednik Vlade Rumunije Ludovik Orban i četiri ministara morali su da plate kaznu zbog nepoštovanja "korona mera". Oni su, prema pisanju rumunske agencije Mediafaks, morali platiti kaznu jer nisu nosili zaštitne maske na proslavi rođendana premijera u njegovom kabinetu.

Fotografija sa rođendanske proslave dospela je u javnost zbog čega je Orban morao da plati 2.500 leja (oko 500 evra), jer nije nosio zaštitnu masku, a i pušio je u svom kabinetu.

Kaznu u istoj visini morao je da plati i šef rumunske diplomatije Bogdan Auresku, koji je, takođe, pušio.

Inače, u Rumuniji je već godinama zabranjeno pušenje u javnim prostorima, a zbog korona virusa predviđena je i obaveza nošenja maske.

Ministar privrede Virgil Popesku i ministar transporta Lučijan Bode dobili su manje novčane kazne jer nisu nosili maske.

Potpredsednik vlade Raluka Turkan dobio je najmanju kaznu, "samo" 1.000 leja, zato što je na proslavi imao masku sa sobom, ali ne na mestu gde treba da stoji, već oko vrata.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.