Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šestoro mrtvih u eksploziji u fabrici u Sloveniji - | K-013 Portal

Šestoro mrtvih u eksploziji u fabrici u Sloveniji

slovenia, melamin, eksplozija

Broj poginulih u eksploziji u hemijskoj fabrici "Melamin" u Kočevju povećao se na šest, nakon što je u ljubljanskom Kliničkom centru preminuo jedan od dvojice radnika koja su zadobila teške opekotine.

Očekuje se da će policija danas izaći sa prvim rezultatima istrage o nesreći, a u fabrici ocenjuju da je do nje došlo ljudskom greškom.

"Uzrok za tragični događaj najverovatnije je ljudska greška jednog od zaposlenih, do koje je došlo prilikom prepumpavanja sirovine u skladišni prostor", rekao je direktor ove kompanije Srečko Štefanič.

Fabrika "Melamin" proizvodi melaminske smole koje se koriste u hemijskoj, papirnoj, gumarskoj i građevinskoj industriji.
Vlasti su prvobitno saopštile da je povređeno 10 osoba, a potom 20, ali je kasnije potvrđeno da je taj broj manji.

Eksplozija je odjeknula oko 8.30 u gradiću sa 8.000 stanovnika kojima je odmah savetovano da zatvore prozore i da ne izlaze napolje.

Nadležni organi navode da nema opasnosti po životnu sredinu.

Fabrika "Melamin" je osnovana 1954. i zapošljava oko 200 radnika, a nazvana je po hemikaliji koju proizvodi, namenjenoj za oblaganje podova i nameštaja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.