Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Severna Makedonija od 15. avgusta uvodi nove restriktivne mere - | K-013 Portal

Severna Makedonija od 15. avgusta uvodi nove restriktivne mere

severna makedonija, epidemiološke mere

Uvođenje restriktivnih mera zbog pandemije u Severnoj Makedoniji od 15. avgusta važno je za početak školske godine od 1. septembra i za uspešan popis stanovništva i završetak lokalnih izbora.

To je danas izjavio premijer te zemlje Zoran Zaev.

Vlada Severne Makedonije je donela odluku o uvođenju novih restriktivnih mera sa ciljem da spreči širenje novog delta soja korona virusa i spreči pritisak na bolnice.

Zaev je istakao da je ugostiteljskim objektima ostavljeno osam dana da se reorganizuju, budući da je sada period svadbenih proslava i veselja.

Posle 15. avgusta, neće biti moguće organizovati proslave u zatvorenom prostoru, a ugostiteljske objekte, pozorišta, koncerte, kulturna dešavanja i seminare mogu da posećuju samo građani koji imaju potvrdu da su primili bar jednu dozu vakcine protiv korona virusa.

Zaev je pozvao građane da se vakcinišu jer je to jedini način da se zemlja izbori sa pandemijom kovid19. On je istakao da, međutim, neće biti uvođen policijski čas.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.