Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Skupština Crne Gore izabrala novu vladu na čelu sa Zdravkom Krivokapićem - | K-013 Portal

Skupština Crne Gore izabrala novu vladu na čelu sa Zdravkom Krivokapićem

vlada crne gore, zdravko krivokapic

Skupština Crne Gore danas je izabrala novu Vladu, čiji je predsednik Zdravko Krivokapić.

Za izbor nove Vlade, koja će imati 12 ministarstava i jednog potpredsednika, glasao je 41 poslanik, 28 je bilo protiv, a jedan uzdržan, prenela je RTCG.

Potpredsednik Vlade je jedina stranačka ličnost, lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Ministar unutrašnjih poslova je Sergej Sekulović, odbrane Olivera Injac, a vanjskih poslova Đorđe Radulović. Resor finansija i socijalnog staranja vodiće Milojko Spajić, kapitalnih investicija Mladen Bojanić, a ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Ministar pravde, manjinskih i ljudskih prava je Vladimir Leposavić, zdravlja Jelena Borovinić Bojović, a prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Resor ekologije, prostornog planiranja i urbanizma vodiće Ratko Mitrović, a javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić. Na čelu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biće Aleksandar Stijović.

U završnom obraćanju u crnogorskom parlamentu, Krivokapić je poručio da je ovo "priča o početku direktne demokratije" u Crnoj Gori.

"Ova vlada nije možda poželjna i kritikovana je, da li sam prebrojavao krvna zrnca, ne, niti ću. Nijednog ministra nisam pitao je li Srbin, Crnogorac... Ovo je naša Crna Gora. Nemojte dalje da se delimo. Moramo svi da gradimo bolju budućnost, zasnovanu na talentima i znanju. Imamo prirodno bogatsvo, ali najveće bogatstvo je naš čovek, koji ima veliki potencijal. To je crnogorski etos, nije bilo čiji, nego crnogorski", poručio je Krivokapić.

Istakao je da nema te ekonomije koja je važnija od sistema vrednosti.

"Dajte da se Crna Gora preobrazi u svakom smislu, ako krenemo svi zajedno, mi ćemo biti pobednici. Nećemo pitati koja je ovo vlada. Ako je pravda za sve, mnoge stvari će krenuti na bolje", rekao je Krivokapić.

Kada se, kazao je, "čoveku ukaže ovakva prilika, jedinstvena je i neponovljiva čast i lična i svih nas zajedno".

Krivokapić, koji je univerzitetski profesor, rekao je da je uvek imao jedan cilj - da prenosi znanje, ali da to prilagodi onome koji sluša.

"U ovom parlamentu sam doživeo da skoro ništa ne znam, da sam iskazan na ovaj ili na onaj način. Za to vreme sam zapisivao sve što ste kazali i čudio se kako to doživljava običan građanin. Molim vas, ako to nije mera onoga što Crna Gora ima, onda kako ćemo ići dalje", upitao je novi crnogorski premijer.

Dodao je da nije bitan on, Zdravko Krivokapić, i ova vlada.

"Mi smo ovde isključivo zbog građana koje nećemo deliti. Građani su pobedili 30. avgusta, narod je na jedinstven način pokazao da može olovkom da se pobedi, da može glas naroda da nadvlada sve moguće političke korupcije koje su dokazive", rekao je Krivokapić.

Ova vlada, poručio je, želi nultu korupciju.

"Ali, ne može vlada sama, moramo svi zajedno. Ova vlada će trajati, 100 ili 200 dana, ali, verujte, trajaće četiri godine, jer će 41 uvek biti veće od 40", zaključio je crnogorski premijer.

(Tanjug, Fonet)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.