Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore ispituje navode da su policijaci članovi kavačkog klana - | K-013 Portal

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore ispituje navode da su policijaci članovi kavačkog klana

tužilaštvo, crna gora, kavacki klan

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore ispituje navode da su policijaci članovi kavačkog klana.

Glavni specijalni tužilac (SDT) Crne Gore Vladimir Novović naložio je da se formira predmet i preduzmu sve neophodne radnje i mere radi utvrđivanja da li ima krivičnog dela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva u dokumentima Europola koje je objavio portal Libertas, saopšteno je iz SDT.

U dokumentu Europola navodi se da Europol sumnjiči policajce Petra Lazovića i Ljuba Milovića da su članovi kavačkog kriminalnog klana.

Iz SDT su naveli da je specijalni tužilac Saša Čađenović 20. januara doneo odluku da u tom slučaju nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja.

Čađenović je najbliži saradnik bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Novović je za glavnog specijalnog tužioca izabran 18. marta.

Uprava policije saopštila je povodom teksta portala Libertas pres, koji je objavio detalje iz dokumenta Europola da će nakon policijsko tužilačkih aktivnosti javnost obavestiti o ishodu.

Službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi su kavačkog kriminalnog klana, navodi se u dokumentu Europola, objavio je portal Libertas.

"Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije", navodi se u dokumentima.

Petar Lazović je sin Zorana Lazovića koji je bio, do 1. marta 2021. godine kada je smenjen, šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije.

Taj dokument, sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine i, do danas, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dve državne institucije pozvali na odgovornost, piše Libertas.

"Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana, uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u EU i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vreme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović poseduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona evra zarađenih upravo švercom kokaina", piše u dokumentu Europola", prenosi Libertas.

Portal Libertas je ranije objavio i transkripte razgovora koje je takođe dostavio Europol, na osnovu kojih je par dana kasnije uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.