Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stevandić: Sankcije Dodiku i Republici Srpskoj - put ka nezavisnosti Srpske - | K-013 Portal

Stevandić: Sankcije Dodiku i Republici Srpskoj - put ka nezavisnosti Srpske

dodik, bećirović, sad, sankcije

Eventualne sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ili Republici Srpskoj, ubrzaće njen put ka nezavisnosti, izjavio je danas predsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić komentarišući nedavni nastup bošnjačkog člana Predsedništva Denisa Bećirovića u SAD.

"U vreme kada se svet ljulja zbog sukoba u Ukrajini, Denis Bećirović pokazao je političku nezrelost. U Sarajevu se stvorio antrisrpski lobi. Milorad Dodik je jedini mogao da bira funkciju u BiH, jer za šta god da se kandidovao prošao bi. Ima tu i neke vrste ljubomore", rekao je Stevandić.

On je gostujući u jutarnjem programu RTRS rekao da upravo Srbi i Republika Srpska najbolje znaju šta su to sankcije.

"Mi u Banjaluci imamo spomenik sankcijama, za 12 beba, jer upravo sankcije su donele smrt i patnju. Lično nikada se ne bi zalagao za sankcije nekome u FBiH", kazao je Stevandić.

Naglasio je da nema nikakve institucionalne opasnosti po Srpsku.

"Republika Srpska je na daleko višem nivou razvoja društvene svesti od FBiH, kao i mnogih evropskih država", kazao je Stevandić.

O inicijativi Ćamila Durakovića da Srebrenica dobije poseban status, poručio je da od toga nema ništa, osim što će opština i Duraković dva dana biti na naslovnicima.

Bećirović je tokom nedavne posete SAD u razgovoru sa jednim od kongresmena rekao da sankcije nisu rešenje za političare u FBiH, ali da ih treba uvesti pojedincima kao što je Dodik jer, kako je ustvrdio, ne poštuje Dejtonski sporazum.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS