Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Trudnice i stariji od 60 u Severnoj Makedoniji zbog vrućina ne moraju na posao - | K-013 Portal

Trudnice i stariji od 60 u Severnoj Makedoniji zbog vrućina ne moraju na posao

severna makedonija, vrucina

Trudnice i osobe starije od 60 godina biće oslobođene radnih obaveza do 27. jula, zbog toplotnog talasa, odlučila je vlada Severne Makedonije, a prenosi novinska agencija MIA.

“Prema informacijama meteorologa, ponovo se očekuju visoke temperature nakon 24. jula pa je vlada produžila odluku koja se odnosila na izuzeće pojedinih osoba od posla do 27. jula”, objavila je vlada.

Predlog za oslobađanje od radne obaveze do 27. jula odnosi se na ugrožene grupe građana, uključujući trudnice i osobe starije od 60 godina, navodi MIA.

Takođe se preporučuje da vrtići ne izvode decu napolje od 11 do 17 sati, kao i da poslodavci poštuju zakonske obaveze kod određenih tehnoloških i proizvodnih procesa koji predstavljaju dodatni rizik za zdravlje radnika.

U Severnoj Makedoniji se očekuju temperature i do 41 stepena Celzijusa.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.